Bedrijfsgeschiedenis

1957 - NITTEL KG wordt opgericht door Eugenie en Joseph Nittel

Eugenie en Joseph Nittel opgericht NITTEL KG in Raunheim in 1957. Met een handvol van de werknemers, een nieuwe productiemethode voor het lassen van kunststoffen werd geïntroduceerd, die op dat moment nog niet bestond in Europa. De vertoning van de collectie van handtassen op de Leipzig beurs mevrouw Nittel was een beslissende gebeurtenis te bewijzen. De handtassen werden geproduceerd met een gegoten naad en trok de aandacht van een ingenieur bij Bayer AG. Hij herkende de voordelen van gevormde naden voor plastic zakken. Tot zover ze alleen rechte gelast en zijn dus meer vatbaar voor splitsing en voorkwam dat overblijvende vulgoed volledig af te voeren.

1958 - Het assortiment wordt uitgebreid

In deze periode, een sterke economische ontwikkeling hielp het bedrijf te laten groeien voortdurend. In 1962 trad zoon Dr. W. F. Nittel management van het bedrijf. Het assortiment, dat aanvankelijk alleen bestond uit polyethyleen folie ronde bodem liners voor 200 liter plaat stalen deksel vaten, werd voortdurend uitgebreid en de productie-programma verder uit te breiden.

1969 - De eerste stappen in de export

In 1969, door middel van samenwerking met sales vertegenwoordiger de heer Caspar Dick Godefroy in Nederland, maakte het bedrijf voor het eerst in de export. In 1985 export reeds een stijging van 20% van de totale omzet. NITTEL had een bedrijf gegroeid met 92 werknemers en een omzet van DM 8.000.000. In 1987 Cornelius Nittel, zoon van Dr. W. F. Nittel, bij het bedrijf.

1989 - Uitbreiding van de productie

Na de Duitse hereniging in 1989, het bedrijf gezocht naar een tweede steunpilaar in de voormalige DDR. In 1991 werd een trustee aankoop succesvol afgerond in Halle an der Saale. Wat was vroeger VEB Germaplast werd NITTEL Halle GmbH. Deze overname zag de invoering van een tweede productie-methode naast de bestaande pulse lastechniek: extreme dieptrekken van dunne polyethyleen platen voor de voering vaten en hobbocks. NITTEL is nog steeds de enige fabrikant in Duitsland, die produceert met behulp van beide methoden.

1992 - Oprichting van Europese vestigingen

In 1997, als gevolg van de constante groei van de export, werd NITTEL UK Ltd. opgericht en daarmee de eerste stappen op weg naar internationalisering werden genomen. NITTEL France SARL gevolgd in Frankrijk in het jaar 2000 en in 2003 NITTEL B.V. werd opgericht in Nederland. In 2006 NITTEL werd in dienst 120 personen. Het omzetvolume kwam uit op ongeveer € 13.000.000 met 57% gegenereerd door de export.

Voor de toekomst hopen we om oude vriendschappen te onderhouden en krijgen nieuwe partners

2017 - 60 Years of NITTEL

In 2017 we'll celebrate of 60th Birthday. A lot has happened in 60 years and we can't wait to share the future with you.